در ضلع شمال شرقی صحن پیامبر اعظم (ص) حرم مطهر رضوی، جنب باب الکاظم (ع)، روبه‌روی ستون ۲۵ قرار دارد. رواق کودک را می گویم، رواقی که روزهای شنبه تا پنجشنبه از ساعت ۱۰:۱۵ تا ۱۸ و جمعه از ساعت ۱۳ تا ۱۸ میزبان کودکان 5 تا 9 سال است و

رواق کودک؛ رواقی برای زائران کودک امام هشتم (ع)

مهدیه قمری: این رواق در نخستین روزهای امسال با حضور تولیت آستان قدس رضوی و سایر مسئولین افتتاح شد و خادمان در این رواق سعی می‌کنند با اجرای برنامه های متنوع برای کودکان ساعتی شاد و سرگرم کننده برای‌شان رقم بزنند.

درست است که رواق کودک در نخستین روزهای امسال افتتاح شد اما در ایام نوروز هم مربیان و خادمان خدمات متنوع‌تری را به کودکان ارائه می‌دهند.

وقتی کودکان وارد رواق می‌شوند قبل از حضور در برنامه‌های مختلف به گروه‌هایی با تعداد مشخص تقسیم می‌شوند و به هر کدام از آنها شماره‌هایی داده می‌شود که در پایان مسیر را گم نکنند، مرحله بعد هم‌خوانی با نماهنگ «سلام فرمانده» است.

از این مرحله هر کدام از گروه‌ها در مسیر ویژه‌ای قرار می‌گیرند و باید آن مسیر را طی کنند، یکی از نکات جالب توجه در این مسیرهای متفاوت این است که هر کدام از گروه‌ها بعد از پیمودن مسیری وارد فضایی می‌شوند که تداعی گر خانه مادربزرگ است، در این بخش کودکان با مربیان همراه می‌شوند تا قصه‌ای را بشنوند، در این میان یکی از مربیان همراه خود تعدادی عروسک بزرگ و کوچک دارد و می‌خواهد برای کودکان قصه‌ها را با کمک این عروسک‌ها پیش ببرد.

همزمان که کودکان به قصه‌ها گوش می‌کنند به حیاط منزل مادربزرگ می‌رسند، این قصه‌ها که با محوریت موضوعات دینی و مذهبی است هم جنبه آموزشی برای کودکان دارد هم جذاب است و می‌تواند نظر کودکان را به خود جلب کند.

رواق کودک یک بخش اصلی هم دارد که فضای آن مانند مسجد است اما مسجدی در حد و اندازه کودکان، زیرا در این فضا کودکان تمام اشیاء و وسایلی که در مساجد معمولی دیده‌اند را در اندازه کوچک مشاهده می‌کنند.

همه چیز برای کودکان شبیه‌سازی شده، از محراب و کتاب‌های قرآن گرفته تا مهر و تسبیح، این اندازه کوچک اشیاء نیز برای کودکان جالب است.

این بخش شامل چند قسمت متنوع است به طوری که گروهی از کودکان می‌توانند همراه با مربی خود که از خادمان حرم مطهر رضوی است روی صندلی بنشینند و نقاشی بکشند، گروه دیگر اما می‌توانند به داستان‌های دینی و آموزنده‌ای که مربی‌شان تعریف می‌کند گوش کنند، البته در این فضا مراسم جشن تکلیف هم برای دختران برگزار می‌شود.

«هزارتوی کودکانه» بخشی جذاب برای کودکان است که با خروج از مسجد شبیه‌سازی به این بخش وارد می‌شوند، «هزارتوی کودکانه» برای این طراحی شده که کودکان به سئوالاتی که از آنها پرسیده می‌شود پاسخ دهند، آنها این فرصت را دارند تا از طریق پاسخ به سئوالات امتیاز لازم را کسب کنند، علاوه بر این، سئوالات طوری طراحی شده که کودکان با پاسخ درست به آن می‌توانند مسیر خود را در ادامه رواق کودک پیدا کنند، این موضوع برای کودکان هیجان انگیز است.

بخش پایانی سفر کوتاه کودکان در رواق به غذا دادن به کبوتران ختم می‌شود که برای آنها جذاب است.

حدود 45 دقیقه طول می‌کشد تا کودکان به یک سفر کوتاه ماندنی در رواق بروند، اما مدت زمان مناسبی است تا آنها هم با داستان‌ها و قصه‌های دینی مذهبی بیشتر آشنا شوند، هم معلومات خود را در بخش مسابقه هزارتوی کودکانه محک بزنند، هم با علاقه کودکانه خود به پرندگان، نحوه غذا دادن درست به آنها را فراگیرند.

نکاتی که بدانید خوب است:

- در ابتدای ورود کودکان به رواق کودک به کارت ملی نیازی نیست و فقط از کودکان نام، نام خانوادگی و شماره تماس یکی از والدین به صورت شفاهی پرسیده می شود

- برای ایام نوروز 1402 به دلیل وجود جمعیت بالای زائران، 11 تا 15 پایگاه و شعبه رواق کودک همراه با تعدادی از مربیان در صحن ها و رواق های دیگر فعال می شود.

- - برای ایام نوروز هم کودکان همان سفر کوتاه 45 دقیقه ای را نیز طی می کنند و قرار است این سفر کوتاه با محوریت آموزش های دینی و مذهبی برای کودکان جذاب و سرگرم کننده باشد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.